4-годишно момиченце се включи в полумаратона "Атанасовско езеро"


4-годишно момиченце се включи в полумаратона "Атанасовско езеро"
20 Януари 2019, Неделя


Малката Адриана Божинова участва заедно с баща си в колоезденето на 21 км


143 човека стартираха в неделя на Атанасовското езеро в трите спортни дисциплини - 21 км бягане, 21 км колоездене и 8 км бягане. Най-многобройна бе групата на бегачите на 21 км - 62, следвани от тези на 8 км - 46 и колоездене 21 км - 35 участника.

И тази година имаше участие от цялата страна – Русе, Пловдив, Царево, Равадиново, Ямбол, Сливен, Добрич, Ст. Загора, Ахелой, Обзор, Шумен и др.



Настроението на всички бе приповдигнато, имаше много млади участници – особено сред колоездачите и разнообразна програма за останалите.  18 човека се включиха в скоростното изкачване на стълбите за деца и възрастни от Моряшкия паметник долу до моста и обратно.

Полумаратонът се организира за четвърти път от сдружение "Зелена Странджа", Българска фондация Биоразнообразие и Община Бургас. Осъществяването му стана възможно с участието на много доброволци от платформата „Time Heroes“ и фондация Астика.

Най-младият участник в полумаратона бе 4 годишната бургазлийка Адриана Божинова, която участва заедно с баща си и то в колоезденето на 21 км. Разкаляният терен в част от трасето не им позволи да изминат цялата дължина, но със сигурност малката участничка се представи изключително добре, изминавайки повече от 15 км с много добро време.



Най-опитен участник бе 76 годишния Коста Янков, който за поредна година участва в полумаратона.
Докато все още течеше състезанието Радостина Ценова от БФБ представи необикновеното Атанасовско езеро, което за седми път отбелязва своя имен ден.

Голям интерес предизвика презентацията на многократния шампион на България по планинско бягане и маратон Шабан Мустафа и видеоклиповете от неговите победи в Алпите.

Специална томбола бе организирана за разиграване на различни подаръци от спонсори и партньори на спортния празник, които зарадваха както състезателите, така и доброволците и участниците във вчерашния поход. Водещ на цялото състезание бе радиоводещият Милен от Power FM.



Медалите за победителите в 3-те дисциплини връчи г-н Велизар Маджаров от Община Бургас, а предметните награди – Владимир Димитров от „Зелена Странджа“, който е и един от организаторите на спортното събитие.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки