Бракониерските набези в язовир Мандра не престават


Бракониерските набези в язовир Мандра не престават
Снимка: ИАРА
18 Януари 2019, Петък


Само за седмица риболовните инспектори конфискуваха над 2 тона незаконно уловена риба

Автор: Десант

На 16 януари при постъпил сигнал на тел.112 и след предварително наблюдение на язовир Мандра за времето от около 20:30 до 21:30 часа, е установено,че две лица извършват стопански риболов с дървена лодка и мрежи, поставени в работно положение във водите на язовира.

След като изваждат улова от мрежите, пълнят 4 чувала със сребриста каракуда и сулка - около 50 кг, и поставят обратно мрежите в работно положение във водата. После нарушителите излизат с лодката на брега, където започват да товарят уловената с мрежите риба в лек автомобил, управляван от трето лице, което е чакало до колата.

При появата на служителите на ИАРА-Бургас, лицата се качват в автомобила и бягат от местонарушението.

Веднага е потърсено съдействие от МВР, при което автомобилът е спрян за проверка, а бракониерите са задържани в ІV-то РПУ на МВР до пристигането на служителите на ИАРА. Съставени са 3 броя АУАН за извършените нарушения.

На следващия ден - 17 януари, по време на извършване на наблюдение на същия язовир - Мандра, между 14.00 и 15.00 часа, е установено лице, извършващо стопански риболовс гумена лодка и мрежи – 150 метра, които в момента на наблюдението е залагал в работно положение във водите на язовира. Същите са извадени от служители на сектор РК Бургас, но в тях не е имало уловена риба.

Лодката и мрежите са иззети, а на нарушителя е съставен АУАН, уточняват от ИАРА.

Припомняме, че на 9 януари инспектори от сектор РК-Бургас конфискуваха над 1 тон сребриста каракуда, уловена незаконно в язовир Мандра. Също над тон риба от този водоем бяха заловени и на 14 януари.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки