Генерал Явор Матеев обяви приоритетите на 68-ма бригада „Специални сили“


Генерал Явор Матеев обяви приоритетите на 68-ма бригада „Специални сили“
17 Януари 2019, Четвъртък


Взаимодействието със структури на МВР, с морския специализиран разузнавателен отряд на ВМС, с парашутистите от състава на ВВС и с екипажите на военни транспортни самолети са едни от най-важните задачи през 2019 г.

Автор: Янко Крумов

Командирът на 68-ма бригада бригаден генерал Явор Матеев проведе годишния анализ на подготовката на Специалните сили през 2018 г. Той акцентира на  участието на бригадата в национални и международни учения, както и в изпълнението на задачи за противодействие на тероризма в сътрудничество със специализираното формирование за борба с тероризма на МВР.

Бригаден генерал Матеев отбеляза, че през по-голямата част от годината Специалните сили успешно са съдействали на структурите на МВР да не бъде допускано нелегалното преминаване на мигранти през държавната граница с Гърция и Турция.

„Приносът на бригадата в тази операция е високо оценен от военното и политическото ръководство на страната“, посочи той.

Сред приоритетите през 2019 г. командирът на Специалните сили открои задълбочаването на взаимодействието със структури на МВР, както и съвместната подготовка с морския специализиран разузнавателен отряд на ВМС, с парашутистите от състава на ВВС и с екипажите на военни транспортни самолети.

Той посочи, че процесът за развитието на български Сили за специални операции продължава по план и среща подкрепата на военното и политическото ръководство.

На анализа на  подготовката на 68-ма бригада „Специални сили“ присъстваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и началникът на отдел „Специални операции” в дирекция „Операции и подготовка“ полковник Роман Ромов.

Вицеадмирал Емил Ефтимов благодари на командния състав на бригадата за положените усилия за успешното изпълнение на заложените в плана за 2018 г. задачи. Той потвърди, че военното ръководство на Българската армия подкрепя развитието на Специалните сили на Българската армия и заяви, че създаването на командване на Силите за специални операции през тази година ще бъде факт.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки