Валери Симеонов със силен коментар по казусите "Пирин" и "F-16"


Валери Симеонов със силен коментар по казусите "Пирин" и "F-16"
17 Януари 2019, Четвъртък


В случая с втория лифт в ски зоната на Банско ние зачеркнахме един цял регион. Относно решението на парламента да преговаря със САЩ за закупуването на самолети F-16 лидерът на НФСБ заяви за БНТ, че това е нагаждане към един от кандидатите

Автор: Янко Крумов

Още няколко такива победи и България може да я няма. Страната ни е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдозащитниците на природата. Те нито водят до опазване на природата, нито подпомагат развитието на регионалната икономика.

Това коментира лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов пред БНТ тази сутрин относно решението на ВАС, което отмени окончателно промените в Плана за управление на Национален парк "Пирин"

В случая с втория лифт в ски зоната на Банско ние зачеркнахме един цял регион. Сега той е лишен от този най-лесен и достъпен източник на доходи - туризма.

Трябва да се промени Закона за горите, който е направен под под масирания диктат на тази група на Тома Белев, но поради нестабилната политическа обстановка са допуснати тези текстове и те ограничават изцяло планинския туризъм в България"
, добави Валери Симеонов.

Той заяви, че ще продължи да внася предложения за промяна в закона: „Тези, които си мислят, че са постигнали великата победа с този изтъркан зелен плакат („Спасете Пирин“, б.р.), малко са подранили с еуфорията."


Самолети от Русия? В никакъв случай!

Относно решението на парламента да преговаря със САЩ за закупуването на самолети F-16 Валери Симеонов заяви за БНТ, че това е нагаждане към един от кандидатите, защото офертата не отговаряла на 4 от 7 предварително поставени условия, сред които срокът за доставка (24 месеца след подписване на договора), разкриване на всички технически данни на самолета и това, че всъщност F-16 Block 70 не е на въоръжение в НАТО в момента.

"Бойната авиацията има за задача да осигури въздушното пространство на една държава. Само си представете тези 16 фантома по какъв начин успешно ще се противопоставят на Турция, която има 600 самолети или на Гърция, която има 350", допълни още бившият вицепремиер.

Той увери, че не препраща българската отбрана към Русия по никакъв начин: "Напротив, смятам, че не трябва нищо да се купува от Русия, след като сме член на НАТО. Но това, което направи България, е унизително и позорно."  

В коментар за коалиционните отношения Симеонов заяви, че не може да се говори за сериозни различия и че не би искал да обсъжда подобни въпроси в телевизионно студио.

Той защити Красимир Каракачанов във връзка с изказването му за ромите във Войводиново: "Естествено, че думите на Каракачанов бяха извадени от контекста, естествено, че той има предвид конкретната група, която е извършила престъплението. Ние имаме познати и членове, които са цигани, които работят, образоват децата си. Какво ще стане, ако сложим кръст на целия етнос? Кой ще чисти София? Кой ще строи? Циганският етнос е в България трябва да се оправим с него и ще се оправим."


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки