Две години и 4 месеца затвор за Катя Лерца, която прегази пътен полицай


Две години и 4 месеца затвор за Катя Лерца, която прегази пътен полицай
15 Януари 2019, Вторник


След издадената присъда на по-долната инстанция, Катя Лерца беше задържана от полицията, защото управляваше автомобил без книжката, отнета след катастрофата


Две години и четири месеца затвор е присъдата, която влиза в сила след днешното решение на Върховния касационен съд спрямо Катя Лерца. На 13 май 2017 г. тя блъсна с джипа си пътен полицай, зает с охраната на трафика на бул. "Санкт Петербург" в Пловдив заради провеждащ се в същия момент народен събор в парк "Лаута".Окръжен съд Пловдив, а сега и ВКС приемат доказателствата, че тя се е движела с превишена скорост в населено място, не е реагирала своевременно на опасността от удар на пострадалия и вместо екстрено спиране, когато го вижда, предприема смяна на лентата за движение на автомобила и го блъска.

След издадената присъда на по-долната инстанция, Катя Лерца беше задържана от полицията, защото управляваше автомобил без книжката, отнета след катастрофата. С днешното решение на ВКС Окръжна прокуратура трябва да приведе присъдата в изпълнение.
В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки