Какво време ни чака до края на януари


Какво време ни чака до края на януари
15 Януари 2019, Вторник


В планините ще остане опасността от лавини, затова бъдете внимателни и не напускайте зимните пътеки и не карайте извън маркираните писти


Синоптичните модели категорично сочат омекване на времето в района на Балканите и България в период от 7 до 10 дни, във втората половина на януари. Не се очакват и сериозно валежи, в близките 7 дни, тъй като страната ни ще е встрани от активните атмосферни процеси, съобщава Дарик радио.

Според данните, за първите 15 дни на януари в София, средната температура е минус 4 градуса, а през 2018 година е била за целия месеца януари 1 градус над нулата. И тъй като сега е по-студено от миналия януари е време нещата да се обърнат и да видим по-меко време в следващите дни.

Относителното затопляне ще се почувства още от сряда през деня, като в четвъртък и петък ще видим на места в низините и дневни температури до 8, 10 градуса.

До събота - неделя не се очакват валежи, но в началото на следващата седмица над Средиземноморието атмосферното налягане ще се понижи и тогава над страната ще се създадат условия за превалявания към вторник, сряда, а към края на следващата седмица ще видим и по-сериозно влошаване на времето.

Тъй като периодът е твърде дълъг, не е много ясно, дали ще видим сериозно завръщане на зимата.

Доста дълбок циклон ще влоши времето над Турция в следващите 72 часа и на много места там ще падне повечко сняг, но този процес няма да засегне нашата страна.

В планините ще остане опасността от лавини, затова бъдете внимателни и не напускайте зимните пътеки и не карайте извън маркираните писти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки