Победа за българските шофьори: Пакетът "Макрон" няма да бъде приет от ЕП!


Победа за българските шофьори: Пакетът "Макрон" няма да бъде приет от ЕП!
10 Януари 2019, Четвъртък


Новината беше оповестена преди няколко минути от българския транспортен министър Росен Желязков, който присъства на протеста в знак на солидарност с българските превозвачи

Автор: Янко Крумов

Пакетът "Макрон", който оспорват международните превозвачи, няма как да бъде приет от Европарламента.

Новината беше оповестена преди няколко минути от българския транспортен министър Росен Желязков. Протестиращите я посрещнаха с гръмогласни викове, скандирания и еуфория.

Росен Желязков обясни, че пакетът е бил разделен на три доклада. Два от тях се отнасят за командироването и забраната на почивка в кабината. Тези доклади не получиха гласове в Транспортната комисия и няма как да влязат за гласуване в Евопарламента.

Отпада и задължението на шофьорите да се връщат на всеки 4 седмици в родината си. Получи се така, че Траспортната комисия гласува, но през декември съветът на транспортните министри беше отменил това правило, обясни Росен Желязков.

Вашият глас се чува в залата, обърка се министърът към протестиращите и разказа, че евредепутатът Петър Курумбашев е заседавал в комисията с жълта жилетка в знак на протест.

Има ли тук българи, попита Курумбашев и площадът му отговори с гръмко "Да". Има ли тук румънци, попита пак евродепутатът и му отвърнаха отново с мощно :Да". Курумбашев развя двете знамена на Румъния и България и каза, че най-после се доказа, това, което пише на сградата на НС - Съединенението прави силата.

Българските шофьори поведоха хоро на площада след като новината беше оповестена.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Kpastyu Serafimov
10.01.2019 19:05:12
1
3
Eeeeeee Balgari Koi yshi bairiaka.......
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки