Самозванци безпардонно откраднаха цял авторски спектакъл


Самозванци безпардонно откраднаха цял авторски спектакъл
09 Януари 2019, Сряда


За наглата кражба и изфабрикуваното менте предупреди във "Фейсбук" един от създателите на оригинаа - Николай Атанасов

Автор: Десант

Николай Атанасов се занимава професионално с театър и шоу от 45 години. Както сам споделя, през цялото това време той неведнъж е ставал свидетел как се крадат идеи, теми, интересни мизансцени, реплики, послания... "Не е честно, лошо е, но в края на крайщата, както аз, така и всички сме приемали това за "допустими грешки в работата на твореца", стизходително обобщава творецът актьор и режисьор.

Но тези дни случайно установява една нагла и безапелационна стопроцентова кражба и плагиатство на цял авторски спектакъл - от заглавието, през текста, героите, мизансцените, сторено най-безскрупулно, без уведомяване на автора, без разрешение, в разрез със всякакви действащи правни и морални норми!

В страницата си във "Фейсбук" той уточнява, че става дума за съвместния му с Георги Низамов авторски спектакъл "Двама мъже и половинка ", който двамата играят с успех вече близо година. Постановката присъства в афиша на столичния театър "Сълза и смях", но е гастролирал и в Ямбол, Велико Търново, Карлово, а през лятото - на Свети Влас. Планирани са спектакли из цялата страна и в чужбина.

И ето че някакви "нагли и лишени от всякакви морални и етически задръжки творци" (по думите на самия Атанасов): Георги Кючуков и Димитър Велков, подвизаващи се под нерегистрираната официално никъде "фирма" "Stand-up comedy bulgaria" безпардонно използват придобилото известност вече сред обществото тяхно представление, което рекламират под същото име - "Двама мъже и половинка ракия" и дори подготвят "национално турне"!?

"Убеден съм, че освен че заблуждават зрителите, нанасят непоправими щети на нашия спектакъл и бъдещето му, защото силно се съмнявам в актьорските им способности и талант" - изтъква Николай Атанасов.

Той е категоричен, че ще си потърси правата и защитата по съдебен ред и ще гони до дупка тези мерзавци, "за да имат обица на ухото, пък и да стане достояние и на други, които биха имали подобни "апетити".

​Атанасов предупреждава, че плагиатите са планирали представления  в Плевен на 22 януари, във Велико Търново - на 23 януари, в Шумен - на 24 януари, в Казанлък - на 25 януари, в Бургас - на 26 януари и в Димитровград - на 28 януари. Но зрителите, както и тези, които предоставят залите  все пак трябва да са наясно, че ще гледат един "откраднат" спектакъл менте. 



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки