И шофьорът, убил велосипедиста Евелин Дуков в Приморско, се разболя


И шофьорът, убил велосипедиста Евелин Дуков в Приморско, се разболя
09 Януари 2019, Сряда


59-годишния софиянец Владимир Колев бил претърпял трудова злополука, според адвоката му той нямало да издържи целия ден в съдебната зала

Автор: Десант

Лошата карма застигна 59-годишния софиянец Владимир Колев, който прегази велосипедиста Евелин Дуков в Приморско, стана ясно на днешното заседание на Бургаския окръжен съд, когато се очакваше да започне процеса срещу Колев, съобщава Флагман. бг. 

Обвиняемият е бил приет на 24 декември по спешност в “Пирогов”, защото претърпял трудова злополука.. Огромен шкаф паднал върху 59-годишния мъж и го потрошил. Той бил с 2 счупени ребра, кост и възможност никога да не се възстанови напълно.

Близки на Евелин изразиха съмнения в медицинското становище за инцидента, но документацията е подпечатана от "Пирогов" и е почти невъзможно да има злоупотреба. 

Днес Владимир присъства на заседанието, но състоянието му видимо бе тежко. Той се движи бавно и днес е седнал на обвиняемата скамейка, издавайки през цялото време странни звуци.

Защитникът му адв. Радостин Пенев посочи, че подзащитният му няма да може да издържи целия ден в съдебна зала, за да изслуша вещите лица и свидетелите. Затова Пенев помоли за отлагане на делото, тъй като Владимир трябвало да е на легло. Освен това адв. Пенев коментира, че е излязла експертиза, която доказвала, че стъклата по дрехите на Колев не са от джипа, с който е пометен Владимир.

Припомняме, че разследването, извършено от властите, сочи че Владимир Колев е помел 33-годишния Евелин Дуков с превишена скорост, избягал е от катастрофата, а освен това е бил под въздействието на алкохол. Експертизи доказаха, че в кръвата му е имало 2,70 промила.

Колев твърди, че не е виновен и нямал нищо общо със случая - цял ден пиел на маса в Приморско. 

“Експертизата от София е готова, стъклата от неговите дрехи не са същите като на колата. Не знам откъде са , но не съответстват. Това е само едно от доказателствата. Най-добре  е да се върне делото и преразгледа. Колата е в МВР всеки може да отиде да я види за какво става въпрос”, изтъкна адвокат Пенев.

Съдебният състав начело със съдия Ангел Гагашев обаче реши да даде ход на делото. В този момент започва изслушването на свидетелите.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки