Шефът на АПИ подаде оставка по искане на Борисов


Шефът на АПИ подаде оставка по искане на Борисов
Светослав Глосов
09 Януари 2019, Сряда


Това стана ясно след спешното заседание тази сутрин в МС относно темата винетки и тол система

Автор: Янко Крумов

Министър-председателят Бойко Борисов е извикал тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол система.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.

След разговора премиерът е поискал оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, който я е подал пред министъра.

Отново по искане на министър-председателя Бойко Борисов на 5 януари 2019 г. двама ръководители в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и един от съветниците на регионалния министър понесоха отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка, припомня агенция Фокус.

Като член на Управителния съвет на АПИ беше освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си се разделиха още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ, и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки