Вицепремиерът Марияна Николова участва в честванията по повод 171 години от рождението на Христо Ботев


Вицепремиерът Марияна Николова участва в честванията по повод 171 години от рождението на Христо Ботев
06 Януари 2019, Неделя


Отбелязването на годишнината започна с митинг-поклонение на представителни части от 61-ва Стрямска бригада пред родната къща на Христо Ботев в Калофер

Автор: Десант

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова присъства на Богоявленския водосвет на бойните знамена в Карлово.

„Нека да благодарим и да се помолим за всички знайни и незнайни герои на Българската армия, жертвали себе си за свободата на нашия народ, за неговата цялост и за запазването на българската държавност. Прекланяме се пред подвизите им и се вдъхновяваме от техния героизъм и саможертва.“



С тези думи вицепремиерът приветства военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада и гражданите присъстващи на церемонията на „Желязков мост“ в града.

По-късно през деня тя взе участие и в честванията в Калофер по повод 171 години от рождението на големия поет-революционер Христо Ботев.

Отбелязването на годишнината започна с митинг-поклонение на представителни части от 61-ва Стрямска бригада пред родната къща на Христо Ботев в музейния комплекс и продължи с полагане на „Гирлянд на славата“ на мемориален комплекс "Христо Ботев".

В словото си Вицепремиерът отбеляза, че поетът-революционер, продължител на делото на Георги Раковски и Васил Левски, е ревностен защитник на правото на българския народ за самосъзнание и самоуправление.

„Саможертвеното му дело и слово прескачат границата на своето време, вграждайки в Българската историческа памет, високи ценности и духовност. Дело, от което ние – българите, черпим сила и вдъхновение“, заяви заместник министър-председателят Марияна Николова.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки