Хиляди християни се събират във Витлеем, за да отбележат Рождество Христово


Хиляди християни се събират във Витлеем, за да отбележат Рождество Христово
Снимка: БГНЕС
24 Декември 2018, Понеделник


В празничната атмосфера на намиращия се на Западния бряг град от високоговорители се чуват коледни песни на арабски език

Автор: Десант

Хиляди християнски поклонници започнаха да се събират днес сутринта в град Витлеем, за да отбележат Рождество Христово, предаде АФП.

По данни на израелското министерство на туризма, във Витлеем, смятан за родното място на Исус Христос, се очакват близо 150 000 поклонници и туристи, отбелязва ДПА.

В празничната атмосфера на намиращия се на Западния бряг град от високоговорители се чуват коледни песни на арабски език. "Целият свят е отправил взор към Витлеем", посочи палестинската министърка на туризма Рула Маайех.

"Тази година е много по-спокойно. По-хубаво е от миналата година", заяви Абер Наср, палестинска християнка, дошла за празненствата във Витлеем от близко населено място.

Миналогодишните празненства за Рождество Христово на Западния бряг бяха помрачени от напрежение, след като американският президент Доналд Тръмп обяви на 6 декември, че признава Ерусалим за столица на Израел.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки