Англичани дариха над 10 хиляди паунда на читалището в село Миндя


Англичани дариха над 10 хиляди паунда на читалището в село Миндя
23 Декември 2018, Неделя


Бевърли, Иън и Катрин вече плануват следващите си проекти - искат да превърнат едната зала на читалището в театър, а другата - във фитнес зала

Автор: Десант

”Съдба” нарича идването си в малкото великотърновско село англичанката Бевърли Кокс. Тя живее със съпруга си в Миндя от 13 години. 

”Бяхме чували, че България е хубаво място за живеене. В Англия трябваше да живеем там, където работим. Нямахме дом. И искахме някакво постоянно място, където да ходим и където да живеем, ако пожелаем. Направихме проучване и се влюбихме във Велико Търново. Дойдохме през февруари, беше минус 18 градуса! Беше най-големият сняг, който съм виждала. Отне ни 6 часа да стигнем от София до тук! Разгледахме няколко къщи и се влюбихме в тази тук, в Миндя”, спомня си Бевърли Кокс.

В 100 годишната къща, която превръща в свой дом, Бевърли се отдава на хобито си - да рисува. А картините си често излага в старото читалище.

"Читалищата са сърцето и душата на селата. Всички празненства се случват тук, децата правят театър тук, тук правим литературни четения, уроци по български. И когато разбрахме, че покривът е в толкова лошо състояние, искахме да помогнем!", казва още Бевърли.

Че покривът на сградата скоро ще падне разбират и Иън и Катрин - също избрали Миндя за свой втори дом преди 12 години.

Тайно, без да разбира никой, семейството дарява 10 хиляди паунда.

Бевърли, Иън и Катрин вече плануват следващите си проекти - искат да превърнат едната зала на читалището в театър, а другата - във фитнес зала.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки