Започна разследване на възможните причини за трагедията край Звъничево


Започна разследване на възможните причини за трагедията край Звъничево
23 Декември 2018, Неделя


Тази сутрин мостът, на който стана трагедията, е опесъчен

Автор: Десант

Полицията и Агенция "Пътна инфраструктура" започнаха разследване на възможните причини за катасторофата край село Звъничево, Пазарджишко, при която в събота загинаха 5 души.

Свидетели казват, че е имало мъгла, а пътят е бил заледен и непочистен. Тази сутрин мостът, на който стана трагедията, е опесъчен.

Шефът на АПИ съобщи, че в събота машините, които е трябвало да почистят пътя са закъснели с няколко часа.

Фирмата, която поддържа настилката на надлеза е „Пътища Пловдив”. Неин подизпълнител се оказа „Еко Хидро”, съобщава Нова ТВ.

От фирмата подизпълнител отричат да имат вина за инцидента. Те твърдят, че машините им са излезли да опесъчават навреме. От полицията обаче са категорични, че една от предпоставките за тежката катастрофа е именно пътната настилка.

„Карах автобус. Един от шофьорите, който участваше във верижната катастрофа ме задмина малко преди надлеза. И като се е качил на надлеза с по-висока скорост, автомобилът е  поднесъл. И така няколко коли и автобус се удариха. Когато слязох от рейса, пътят беше като стъкло. Не можех да ходя”, каза свидетелят на катастрофата Георги Кадийски.

Местните жители казаха, че ограничението в района е 50 км/ч, но никой не го спазва, а и табелата вече я няма.

„Съоръжението се намира в населено място. Всеки шофьор трябва да е наясно, че ограничението е 50 км/ч при благоприятни климатични условия. Дали е имало заледявания ще кажат разследващите органи. Аз мога да кажа, че през последните 10 дни снеговалежи и валежи от дъжд не е имало в района. Настилката е била суха. Гъстата мъгла обаче е образувала кондензирана водна пара върху надлеза, което би могло да допринесе за заледяване”, заяви директорът на „Пътно управление” Пазарджик Мая Шимбова.

Тя допълни, че по време на ицнидента фирмата е опесъчавала други райони. Шимбова е категорична, че ако се докаже, че фирмата е виновна за инцидента, то тя ще бъде санкционирана.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки