Вицепремиерът Марияна Николова откри нов шестседалков лифт в Боровец


Вицепремиерът Марияна Николова откри нов шестседалков лифт в Боровец
23 Декември 2018, Неделя


Новият лифт е с увеличен капацитет до 3000 човека/час при досегашен капацитет 1560 човека/час

Автор: Десант

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна Николова откри  новия шестседалков лифт "Мартинови бараки експрес" в Боровец.

„Новото лифтово съоръжение ще подобри качеството на услугата за посетителите“, заяви вицепремиерът и отбеляза, че кандидатурата на София за домакин на Младежката зимна олимпиада 2024 г., която беше одобрена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец.

„Имаме намерение част от дисциплините да бъдат тук, което ще е възможност за Боровец отново да се заяви на международната сцена“, посочи вицепремиерът Николова.

Тя подчерта, че страната ни има все още неизползван потенциал в тази посока, но това трябва да става в унисон с концепцията за устойчиво развитие, при стриктно спазване на законодателството процедури.

Вицепремиерът обсъди заедно с кмета на община Самоков Владимир Георгиев, със заместник-министъра на туризма Любен Кънчев и с  представители на „Бороспорт“ подготовката на курорта за зимния сезон.

Новият лифт е с увеличен капацитет до 3000 човека/час при досегашен капацитет 1560 човека/час. Той заменя предишния четириседалков по съществуващата линия.

Съоръжението е с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта, което позволява изкачването от долна до горна станция да става само 3 мин. и половина.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки