„Автомобилна администрация“ засилва контрола по пътищата за празниците


„Автомобилна администрация“ засилва контрола по пътищата за празниците
Снимка: PressTV
21 Декември 2018, Петък


Едно на двайсет превозни средства не е подготвено за зимните условия, посочва транспортният министър

Автор: Десант

Създали сме необходимата организация за засилване на контрола на автомобилните превози на пътници и товари по време на коледните и новогодишните празници. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков след срещата на щаба, във връзка със зимната обстановка и очаквания голям пътникопоток.

В съответствие с правомощията и възможностите си ИА „Автомобилна администрация“ е осигурила екипи за извършване на инспекции, както и за оказване на съдействие на други органи при необходимост, каза още министър Росен Желязков. По думите му набелязаните мерки включват спиране още в дълбочина на тежкотоварни превозни средства, които при преминаването от една метеорологична обстановка в друга може да създадат предпоставки за произшествия и да затруднят движението. Наблюдението ни показват, че едно на двайсет превозни средства не е подготвено за зимните условия и поради това сме взели превантивни действия, посочи министърът.

Предприетите мерки от ИА „Автомобилна администрация“ предвиждат в дните до 22 и на 26 декември да бъдат концентрирани екипи на агенцията в районите на автогари, жп гари, летища, търговски центрове и гранични пунктове, където се очаква най-големият пътникопоток. По време на почивните дни от 23 до 25 декември 2018 г. и на 1 януари 2019 г. ще има дежурни екипи, които при необходимост ще бъдат в готовност за извършване на контрол.

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ ще проверяват за нарушения, свързани с техническото състояние, както и за спазването на нормативните изисквания при обществен превоз на пътници с автобуси и леки таксиметрови автомобили. Проверяващите ще следят и за издаване на билети и багажни разписки, както и за правостоящи пътници.

В ход са съвместни проверки с Пътна полиция в районите на граничните пунктове в Русе и Добрич, където има засилен трафик на български и чужди граждани към курортите в България. До момента са проверени 22 автобуса, превозващи пътници към България или транзитно преминаващи през страната в посока Турция, както и 15 таксита в районите на граничните пунктове. Установено е само едно нарушение от водач на таксиметров автомобил.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
спиралата на престъпността
21.12.2018 08:20:00
0
0
Страштото е, че се нагнетяват, ескалират и по този начин прикриват всякакви престъпности. Престъпности-факти...(Като си отиват абсолютно невинни хора ... кой образован, кой необразован...няма правосъдие, не стига до там...) И понеже се знае това - се бяга... Не фона, който промива мозъка, участва в престъпността и липсата на законови неща, превантивна инфармация и организация достъпна и ефективна и действаща. Никъде не се обработват тези страшни факти, както се прави във всички държави... Напротив - прави се точно обратното, за да се "разрушава" повече...И спиралата на престъпността - да взима, измисля други "форми"....Спекулативният коментар - веднага.... Но като няма действия, факти, анализи, оценки???
1
т.нар.
21.12.2018 08:04:15
0
0
DW: Най-голямото предателство в българската история. 1963 година е само началото на поредица от опити българската независимост и суверенитет да се връчат на Москва.

Ако между тези страни има, а сигурно има - неща за решаване, разговори - не това е начинът да се поставят. Данните, които са дадени не дават цялата картина за СИВ. Чудесно е, че научаваме неща, които не знаеме. Но не е даден целият СИВ... Тогава се навлиза по коректен начин в едни тежки въпроси, които 27/28 години нито сме ги чули, нито се обсъждат, поставят... А се търсят ефекти и т.нар. коментари или мнения - които са далеч от фктите...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки