Проектът на Националната стратегия за детето до 2030 г. поставя амбициозни цели


Проектът на Националната стратегия за детето до 2030 г. поставя амбициозни цели
19 Декември 2018, Сряда


Това заяви вицепремиерът Марияна Николова, която участва в 40-ото и последното за тази година заседание на Националният съвет за закрила на детето

Автор: Десант

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в 40-ото и последното за тази година заседание на Националният съвет за закрила на детето (НСЗД), на което беше одобрен проекта на Националната стратегия за детето 2019-2030 г. 

В своето изказване вицепремиерът подчерта, че проектът на Националната стратегия за детето 2019-2030 г. поставя амбициозни цели.

„Този рамков политически документ отразява цялостната визия на българската държава и на гражданското общество за развитието на следващите поколения на Република България и се надявам тази визия да бъде подкрепена“, заяви заместник министър-председателят и добави, че работата на НСЗД трябва да бъде по-регулярна и по-интензивна.

Марияна Николова се ангажира да присъства на заседанията, които предложи да бъдат на всяко тримесечие. 

„Политиките за детето изискват по-висока степен на координация и синхрон между институциите, които ги формират и които ги прилагат“, заяви вицепремиерът и отбеляза, че очаква от Държавната агенция за закрила на детето повече работа по същество, както и да намери по-добър баланс между политиката за подкрепа на децата и семействата и контролните функции, които осъществява.  

Държавната агенция за закрила на детето координира процеса на създаването на Националната стратегия за детето 2019-2030 г., който протече по прозрачен начин и в сътрудничество с всички заинтересовани страни. Активно участваха организации на деца и младежи, членовете на НСЗД, широк кръг неправителствени организации, синдикални структури и професионални обединения.

Бяха проведени консултации с международни организации като УНИЦЕФ, Върховния комисариат на ООН за бежанците и представители на академичните среди.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки