Валери Симеонов: Тръжната комисия в Министерството на туризма представлява черна дупка


Валери Симеонов: Тръжната комисия в Министерството на туризма представлява черна дупка
19 Декември 2018, Сряда


Раздаването на концесии на плажове на тъмно ще продължи още две години, ако се отложи прилагането на Закона за концесиите, каза от трибуната на НС лидерът на НФСБ

Автор: Десант

Раздаването на концесии на плажове на тъмно ще продължи още две години, ако се отложи прилагането на Закона за концесиите. Това каза от трибуната на Народното събрание депутатът от „Обединени патриоти“ и лидер на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов във връзка с удължаването на срока за строене в неурегулирани територии, Агенция „Фокус“.

„Изразявам своето категорично несъгласие за отлагането на две години прилагането на параграф 34 от Закона за концесиите.

Колегите от ляво са усетили, че тук има нещо за покриване. Какво е то? С отлагането на въвеждането в сила параграф 34 от Закона за концесиите, всъщност се отлага с още две години прилагането на закона за морските плажове.

И управлението, и стопанисването продължават да бъдат по реда на закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това е гвоздеят, това се цели. Защото със Закона за концесиите се въвеждат две линии при реализирането на концесиите – едната гарантира прозрачността на документациите, а втората гарантира контрола“
, каза още Симеонов и посочи, че тези две линии ги няма в Закона за Черноморското крайбрежие.

„Този закон позволява и по двете направления да има отрицателен резултат, защото е въведена клауза, съобразно която документацията, свързана с конкурса за възлагане на концесии, е поверителна. Това е разликата. А Законът за концесиите, приет миналата година, изисква публичност и прозрачност.

Втората голяма разлика е свързана с контрола, който понастоящем се упражнява от Министерството на туризма и от някои други институции. А според Закона за концесиите контролът е възложен върху Координационния съвет на концесиите, който може да възлага проверки на Агенцията за приватизационен контрол.

В момента тръжната комисия в Министерството на туризма е черна дупка, затворена – никой не може да присъства, камо ли да изнася информация
, заяви още той.

„В резултат от искането за продължаване на прилагането на Закона за Черноморското крайбрежие още две години ще се продължи с раздаването на концесии на тъмно, както е до момента.

Под прякото ръководство на Министерството на туризма, което държи папките с концесиите в една специална стая с камери и легендите разказват и други криминални обстоятелства около тази невероятно ценна държавна информация от най-висша степен на секретност
, обясни Валери Симеонов и посочи, че по този начин се провеждат конкурси на тъмно и резултатите от тях са плачевни.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки