Москва подари на София 13-метрова елха


Москва подари на София 13-метрова елха
Снимка: БГНЕС
18 Декември 2018, Вторник


Дървото се намира пред църквата „Света Неделя”

Автор: Десант

На официална церемония София бяха запалени светлините на коледната елха, която Москва подари на българската столица. 13-метровото дърво се намира пред църквата „Света Неделя”.

Светлините на елхата бяха запалени в присъствието на посланика на Руската федерация в България Н. пр. Анатолий Макаров, дипломати, зам.-кмета по култура в Стоичната община Тодор Чобанов, а руският дядо Мраз и Снежанка раздадоха подаръци на децата, присъстващи на площада, предаде БГНЕС.

Руският дипломат припомни, че съвместните празненства между двете страни са започнали през октомври, когато в София се проведоха дните на Москва. Подобни дни на културата на София са се провели и в Москва.

Зам.-кметът по култура в Столичната община Тодор Чобанов каза, че за втори път Москва подарява елха на София.

„Това е един добър начин да покажем добрите отношения между двата града”, каза Чобанов и добави, че общината има споразумения с над 50 града в целия свят за партньорство в областта на културата и туризма. Според него София през тази година е по-празнична от миналата, но това се дължи на факта, че и много граждани са се включили с украса на сградите и домовете си.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки