Премиерът Борисов ще участва във форума на високо равнище ЕС-Африка


Премиерът Борисов ще участва във форума на високо равнище ЕС-Африка
17 Декември 2018, Понеделник


Целта на срещата е да се проучи как Европа и Африка могат да изградят цифрово партньорство

Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва във форума на високо равнище ЕС-Африка, който ще се проведе на 17 и 18 декември във Виена.
           
Срещата в австрийската столица е под надслов „Сътрудничеството в дигиталната ера“. Тя ще бъде открита от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
           
На форума във Виена европейските и африканските лидери дискутират и очертаят конкретни действия за задълбочено сътрудничество в областта на цифровата икономика.

Срещата ще допринесе за насърчаване на иновациите и цифровизацията като важни фактори за бъдещото развитие на двата континента. По време на форума ще бъде поставено и началото на Работна група на ЕС и Африканския съюз за цифрова икономика.

Целта е да се проучи как Европа и Африка могат да изградят цифрово партньорство, да се подкрепи набелязването на конкретни действия и инициативи на Алианса за инвестиции и работни места Африка-Европа в сектора.

Работната група ще работи по предоставянето на препоръки относно сътрудничеството за развитие, основаващо се на няколко приоритетни области, които ще бъдат централни теми на дискусиите: достъп до широколентова свързаност и цифрова инфраструктура, цифрови умения, цифрово предприемачество, електронни услуги, цифрово земеделие, стартъпи.

Особено внимание ще бъде обърнато на действията за засилване участието на жените в цифровата икономика.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки