Българската диаспора в Украйна удостои Валери Симеонов с отличието "Човек на годината"


Българската диаспора в Украйна удостои Валери Симеонов с отличието "Човек на годината"
17 Декември 2018, Понеделник


Тържествената церемония по връчването на наградата се състоя на 15 декември в Одеса

Автор: Десант

На 15 декември във Всеукраинския център на българската култура в Одеса се състоя тържествената церемония по връчването на наградите "Човек на годината". 

За седемнадесети път по инициатива на президента на Асоциацията на българите в Украйна Антон Кисе българската диаспора в украинската страна награждава не само най-добрите от своите среди, но и представители на други националности и граждани на други страни със значим принос за запазването и развитието на културата и традициите на българския народ и оказали подкрепа за развитието на двустранните отношения между България и Украйна. Тази година Конкурсната комисия определи единадесет номинации за наградата. Сред отличените с почетния знак заради заслугите му в подкрепа на българската диаспора в Украйна и съдействието му за развитието на украино-българските двустранни отношения бе удостоен и бившият вицепремиер, настоящ депутат в българското Народно събрание  и лидер на НФСБ Валери Симеонов. 

В негово лице Антон Кисе благодари на прародината си България за подкрепата, която страната ни оказва на общността на нашите сънародници, живеещи в Украйна. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки