Ръководството на НФСБ поздрави президента на Украйна Петро Порошенко


Ръководството на НФСБ поздрави президента на Украйна Петро Порошенко
16 Декември 2018, Неделя


Поводът е провеждането на Обединителния събор и създаването на Автокефална Поместна Православна Църква в Украйна

Автор: Десант

Националният изпълнителен комитет на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) изпрати поздравителен адрес до Петро Порошенко. Чрез него НФСБ поздравява православните християни в Украйна с провеждането на Обединителния събор и създаването на Автокефална Поместна Православна Църква в Украйна.

"Изразяваме искрената ни надежда, че този свещен акт ще донесе единство и ще укрепи вярата и сплотеността на христолюбивия народ на независима Украйна, достойна част от който са и стотиците хиляди люде с български етнически произход, чиито интереси украинската държава и Вие лично се ангажирахте да защитавате.

Ние, българите, в миналото също извървяхме дълъг път, съпроводен с много трудности и борба, за да възстановим незаконно отнетата автокефалия на Светата Българска Православна Църква.

И нас плашеха със схизма и отлъчване, и при нас външни сили, водени само от своите имперски интереси, се опитаха да използват Вярата, Църквата и отделни свещенослужители за натиск и репресии.

Православният български народ и достойните негови свещеници и архиереи устояха и защитиха Светата БПЦ. Сигурни сме, че същото ще се случи и в Украйна!" - се казва в текста, подписан от лидера на НФСБ Валери Симеонов и неговите заместници Валентин Касабов, Данчо Хаджиев и Борис Ячев.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки