Българите в Украйна номинираха Валери Симеонов за „Човек на годината – 2018“


Българите в Украйна номинираха Валери Симеонов за „Човек на годината – 2018“
14 Декември 2018, Петък


Наградата ще му бъде присъдена „За голям принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и Република България"

Автор: Десант

Лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов е номиниран за наградата на Асоциацията на българите в Украйна „Човек на годината-2018“ , съобщиха с официално писмо от българската общност.

Той е предложен от Одеското областно българско дружество от името на българските културно-просветни дружества в Бесарабия.

С решение на конкурсната комисия на Асоциацията през ноември Валери Симеонов е утвърден за номинант. Наградата ще му бъде присъдена „За голям принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и Република България, за личен принос в културно-образователния процес на българската общност."

Церемонията по награждаването ще се състои във Всеукраинския център за българска култура в Одеса на 15 декември 2018 г. от 13.00 ч.

Общоукраинският конкурс „Човек на годината“ е учреден през 2002 г. от Асоциацията на българите в Украйна. Престижният конкурс цели стимулиране и поощряване инициативите и действията по запазването на историческите ценности, съдействие за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна, задоволяване на културните, етнически, социално-икономически интереси, развитие на дружески и делови връзки между Украйна и България.

За последните 16 години почетното звание е присъдено на повече от 200 забележителни личности, предани на делото за възраждане на духовността и културата на българите.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
мими
20.12.2018 12:59:46
1
1
Това е най-мощният естествен препарат за изгаряне на мазнините, който е известен в света!Но внимавайте с дозировката.Не повече от 3 чаши на ден .

http://bit.ly/2HLQ2wA
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки