Трети пореден случай в Пловдив: Майка роди и изостави бебето си в болницата


Трети пореден случай в Пловдив: Майка роди и изостави бебето си в болницата
13 Декември 2018, Четвъртък


От университетската болница „Пловдив", където се намира в момента детето, призоваха за законови промени, чрез които родители изоставящи децата си да подлежат на наказателна отговорност

Автор: Десант

Майка роди и изостави бебето си в пловдивска болница. Това е трети пореден случай само за месец. От университетската болница „Пловдив", където е детето, призоваха за законови промени, чрез които родители изоставящи децата си да подлежат на наказателна отговорност.

Бебето е родено в края на миналата седмица.

Два дни по-късно 31-годишната майка, за която това е пето дете, е избягала от отделението. Лекарите са сигнализирали полицията, която я е върнала в болницата, но жената отново е отказала да се погрижи за бебето си.

"Аз призовавам всички хора, които имат някаква власт да вземат мерки, защото се чувстваме безсилни, когато едно дете, а това дете е и болно отгоре на всичко, е изоставено и ние трябва да взимаме решения за неговата съдба, а това не е законно", заяви д-р Диана Аргирова, началник на Отделението по неонатология в МБАЛ "Пловдив".

Социалните служби също са запознати със случая. От болницата припомниха, че преди по-малко от месец други две жени изоставиха децата си. Тогава много хора от цялата страна пожелаха да помогнат.

"За радост на всички и най-вече за щастие на децата те в момента са в приемни семейства, където грижата за тях е наистина невероятна. Децата чакат настаняване в истинските си домове", обясни Аргирова.

Годишно в УМБАЛ - Пловдив се изоставят около 25 новородени. Тенденцията се запазва въпреки намесата на социалните и неправителствените организации, които работят превантивно с родителите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки