Одобрени са над 113 милиона лева допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната


Одобрени са над 113 милиона лева допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната
12 Декември 2018, Сряда


Средствата се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2018 г.

Автор: Десант

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. в размер до 33 443 000 лв. Средствата са необходими за строително-ремонтни дейности и доставка на медицинска апаратура.

Допълнителни разходи по бюджета на ведомството се отпускат и за поддържане на авиационна техника, комуникационни, информационни и навигационни системи от състава на Военновъздушните сили на Българската армия. Средствата за тази цел са в размер до 58 803 664 лв.

Одобрени са също други разходи до 21 232 080 лв., които са необходими за изграждане на полеви апаратни за привързване на полевата комуникационна и информационна система към стационарната комуникационна система на Българската армия - „Странджа-2“ и доставка на мобилни и ръчни абонатски терминали от система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти“ по стандарт TETRA.

Средствата и по трите правителствени постановления на обща стойност 113 478 744 лв се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2018 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки