Приключи третият етап от участието на „Дръзки“ в операцията на НАТО „Sea Guardian”


Приключи третият етап от участието на „Дръзки“ в операцията на НАТО „Sea Guardian”
11 Декември 2018, Вторник


По време на операцията българската фрегата изпълни както поставените задачи по наблюдение на надводната обстановка

Автор: Десант

На 9 декември приключи третият и най-продължителен етап от участието на фрегата „Дръзки” в операция на НАТО по морска сигурност в Средиземно море „Sea Guardian”. Осемнадесет дена, в който екипажа за пореден път доказа своите възможности, способности и знания. Това съобщиха от отдел Връзки с обществеността на ВМС във Варна. 

По време на операцията фрегата „Дръзки” изпълни както поставените задачи по наблюдение на надводната обстановка, свързани с осигуряване на безопасността на корабоплаването в района на учението, така и по отработване на тактическото взаимодействие в групата.

Дните на море бяха натоварени и изпълнени с динамика. На 29.11.2018 г. фактически се извърши приемане на гориво на ход – RAS от военния танкер „Прометеус” от ВМС на Гърция. Проведоха се практически стрелби по морска цел.

Ежедневно се отработваха корабни учения по „Борба за живучест”, включващи борба с пожари, взривове и нахлуваща вода, тренировки по приемане и предаване на товари на ход и по вертикален способ; напускане на кораба, проверка на наличието и спасяване на човек зад борд.

На 9 и 10 декември в пристанище Хайфа, Израел, командването на фрегата „Дръзки” участва в разбор за участието на тактическата група в операцията „Sea Guardian”. В този период се проведоха и координиращи срещи за уточняване на детайлите за участие в предстоящото съвместно учение PASSEX  с ВМС на Израел.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки