Кампанията „Зрънце любов“ стана на 10 години


Кампанията „Зрънце любов“ стана на 10 години
11 Декември 2018, Вторник


1463 – толкова е броят на хранилките, отбелязани на интерактивната карта на сайта на БДЗП в градове и села из цялата страна


"Десет години отлетяха на крилете на птиците, за които се грижиха хиляди хора от цяла България! Кампанията „Зрънце любов“ на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) за зимно подхранване на пойните птици през всичкото това време имаше мисията, не само да помогне на птиците през зимата, но и да разкрие пред  деца и възрастни прекрасния, пъстър и на ръка разстояние свят на пернатите ни съседи. Всяко зрънце, грижа, любов и внимание е спасително за тях, а непосредственият досег с природата – незаменим за нас."

Това се казва в текст на БДЗП, разпространен до медиите във връзка с 10-годишнината от кампанията.


 
1463 – толкова е броят на хранилките, отбелязани на интерактивната карта на сайта на БДЗП в градове и села из цялата страна.

Многобройни събития през годините запознаваха децата с начините за изработването на хранилки от подръчни материали, с най-подходящите семена за пълненето им и най-вече  - с насладата от гледката на крилатите посетители.



Голям, син, или лъскавоглав синигер,  горска зидарка, червеногръдка, щиглец, чинка, зеленика, врабче и много други видове долитат ежеминутно до хранилките. Веднъж научили мястото, на което се предлага храна, птиците започват да идват редовно и да стават все повече и повече. Важно е хранилката да не остава празна, защото птиците разчитат на семената в нея, предупреждават от дружеството.

През юбилейната година дейностите продължават, уточняват от там – вече няколко училища се включиха в кампанията и изработиха и поставиха хранилки, а в Борисовата градина в София още през октомври БДЗП и “Зелени решения за София” организираха работилничка за къщички и хранилки.  




В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки