Съдът остави за постоянно в ареста бившият рейджър Светослав Каменов


Съдът остави за постоянно в ареста бившият рейджър Светослав Каменов
Снимка: БГНЕС
10 Декември 2018, Понеделник


Обвиненият за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова поиска да бъде пуснат под домашен арест

Автор: Десант

Бившият рейнджър Светослав Каменов, обвинен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова, остава за постоянно в ареста. Това реши окръжният съд в Пловдив при гледането на мярката за неотклонение на обвиняемия.

Прокуратурата обоснова искането си за постоянен арест с действията на Каменов след убийството. Оказа се, че през този период той дори е напуснал България и е отишъл в Гърция през зелена граница. След това се върнал в страната, укривал се при бившата си приятелка в София и накрая се озовал в родното си село Зверино, където бе заловен. Освен това четири пъти е бил съден, макар да е реабилитиран по тези случаи.

Според обвинението Светослав Каменов е търсил съдействие от брата на бившата му съпруга, който работи в МВР, но не е искал от него да прикрива престъплението му. Именно пред него разказал за убийството.

Всички разпитани свидетели не са преки очевидци, а възпроизвеждали какво е обяснил Каменов, обяви пред съда неговият служебен защитник.


Десислава Стоянова

Според адвокат Снежанка Почева не е имало сексуална връзка между него и убитата. Нямало и данни, че автомобилът на рейнджърката е предаден в морга, заради който се предполага, че се е стигнало до скандал между двамата. Тялото на Стоянова бе открита в дома му в Сопот.

Единствените думи на Каменов пред съда бяха, че иска да бъде пуснат под домашен арест. Пред журналисти на излизане от залата, пък заяви: "Кой каза, че аз съм убиецът".

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в 3-дневен срок пред Апелативния съд. В случай на обжалване следващото дело ще се гледа на 18 декември.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки