Разбиха нелегална печатница за фалшиви документи в Костенец


Разбиха нелегална печатница за фалшиви документи в Костенец
09 Декември 2018, Неделя


Иззети са пишещи машини, скенер, ксерокс, ламинатор, метална преса, множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация, шофьорски книжки и др.

Автор: Десант

Незаконна печатница за документи е разкрита при полицейска операция в Костенец, съобщиха от МВР.

На 4 декември по обяд, в хода на планирана полицейска операция, служители на сектора "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Костенец пристъпили към претърсване на частен имот в Костенец, обитаван от 58-годишен криминално проявен и осъждан мъж.

От адреса са иззети пишещи машини, скенер, ксерокс, ламинатор, метална преса, множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация, шофьорски книжки, корици на дипломи и копия от бланки на документи, бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места, метални форми с изобразени на тях букви и цифри, метални плаки - заготовки, ксерокопия на документи за самоличност, печати на учебни заведения включително и нотариални, както и заготовки за такива.



Допълнително са били открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност, информират от вътрешното ведомство.

Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Районната прокуратура-Ихтиман, 58-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки