Борисов: Няма постъпило искане за навлизане на военен кораб на САЩ в Черно море


Борисов: Няма постъпило искане за навлизане на военен кораб на САЩ в Черно море
07 Декември 2018, Петък


Това заяви премиерът в парламента, по време на парламентарния контрол

Автор: Десант

Няма постъпила информация и искане за навлизане на военен кораб на САЩ в Черно море заради военния конфликт между Русия и Украйна. Това заяви премиерът Борисов в парламента, по време на парламентарния контрол.

Борисов коментира инцидента в Керченския проток и информацията на CNN, че САЩ планират да изпратят военни кораби в Черно море.

„Конфликтът в Черно море е конфликт, който здравият разум не бива да допуска”, заяви Борисов. „Разтревожен съм. Завземат се кораби и се арестуват моряци – не мисля, че е случаен инцидент и от двете страни”.

„Влизането на кораби, влизането на толкова могъщ руски флот от другата страна, неминуемо ще доведе до голяма криза. Когато разрешаваме влизането на чужда военна техника, това става с решение на Министерския съвет. И когато видите такава точка, ще ми зададете такъв въпрос. Към момента нямаме", посочи Борисов , цитиран от БТА. 

„Доколкото знам, на територията на Черно море най-добрите туристически курорти са в България. Това пряко ще ни засегне. Полагам всички усилия. Не искам публично да говоря какво съм сторил по темата с колегите в чужбина, в Украйна и т.н.
Надявам се да се вложи здрав разум и една предизборна кампания или вътрешнополитически проблеми в друга страна да не водят до ескалация в Черно море. Иначе много прекрасна територия за водене на военни действия. Много прекрасна. Тука сигурно е 1 процент от БВП на Европа, сиреч нищо като заплаха. И ако мислят, че ние не разгадаваме тези планове, грешат.
Полагам огромни усилия и се надявам държавата и институциите в нея да бъдат много консолидирани",
каза премиерът. По думите му в едни такива условия се преговаря много трудно, и за диверсификацията на газа, и най-вече за българския туризъм.

Попитан за позицията му относно конфликта между Русия и Украйна Борисов заяви, че по-лошо от това не са могли да направят в Черно море.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки