Китайски деца ще се забавляват с българска книжка


Китайски деца ще се забавляват с българска книжка
06 Декември 2018, Четвъртък


Иновативната приказка-игра „Добросъците“ на Никола Райков напраби зашеметяващ пробив в Поднебесната империя

Автор: Десант

Популярният детски автор Никола Райков подписа договор с голямо китайско издателство за правата върху своята приказка-игра „Добросъците“. Тя ще се разпространява н Поднебесната империя от издателство „Haitian Publishing House“, което е едно от най-големите в Китай.

„Добросъците е фантастична приказка-игра, която може да запалва въобръжението на децата. Мисля, че малките читатели в Китай ще се влюбят в нея“ коментира Чен Шаоянг от Haitian Publishing House.

Приказката-игра „Добросъците“ вече спечели любовта на българските деца и получи наградата „Бисерче вълшебно“ през 2017 г. със 648 гласа на деца от цяла България.

Любопитно е, че тя ще бъде преведена директно от български език. Лин Юсян, която завършва българистика в университета в Пекин коментира „Аз усещах чистота, игривост и спокойствие докато четях книжките на Никола, все едно че се завърнах в детството си. Детската душевност няма международни граници, защото всеки от нас е част от Човечеството“.

Младата китайка вече е превела доброволно и значима част от „Голямото приключение на малкото таласъмче“. Наскоро българският автор отхвърли оферта на друго голяма издателство от Китай за правата върху първата си книга, която пък вече е публикувана в Латвия.Всички приказки-игри на Никола Райков предизвикаха значим интерес на международния панаир на културните индустрии в Шенджен. Иновативната му „Приказка от два свята“ дори си спечели вниманието на медиите и представянето и бе излъчено на живо от Shenzhen media group, а българския щанд беше отличен с награда.

„Още от самото начало бях убедена, че книгите-игри на Никола Райков имат потенциал да спечелят и китайската публика и без колебание го поканих да ги представи за първи път в Китай. “ коментира Сабина Попова, ръководител на офиса на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие (БКАБР) и основен двигател зад българския щанд.

Илюстрациите в книгата са дело на Мая Бочева, която е сред най-разпознаваемите и обичани детски художници в България. Тя е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“. 

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго. Автор е на първите по-рода си приказки-игри "Голямото приключение на малкото таласъмче", "Още по-голямото приключение на малкото таласъмче", "Добросъците" и "Приказка от два свята".

Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри той е спечелил над 10 награди и номинации, а преди броени дни дебютира и в областта на настолните игри. Неговата „Таласъмски истории“ се превърна в мигновен бестселър и е на път да изчерпи тиража си за около месец. Повече за книгите на Никола Райков можете да научите на сайта prikazka-igra.com


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки