Щетите по преградното съоръжение край Малко Търново се отстраняват


Щетите по преградното съоръжение край Малко Търново се отстраняват
06 Декември 2018, Четвъртък


От Бургаска областна управа уточниха, че има подписан договор с фирма,  която отговаря за поддръжката на ограда

Автор: Янко Крумов

Работи се по отстраняване на щетите върху временното преградно съоръжение, причинени вследствие на обилни валежи, паднали в района на Малко Търново на 28 и 29 ноември. Това съобщиха от пресцентъра на Бургаска областна управа.

Огромното количество вода, земна, листна и дървесна маса и камъни са повредили малък участък от общо 127-те км. преградно съоръжение на територията на област Бургас. 

Областна администрация Бургас има подписан договор с фирма, която отговаря за поддръжката на граничното съоръжение. Тя незабавно е стартирала работа по възстановяване на засегнатия участък. Докато текат ремонтните дейности, сигурността е обезпечена с 24-часова охрана.

Независимо от бързите и адекватни мерки, взети за отстраняване на щетите, повредената ограда стана днес повод за политически сблъсък в парламента. Депутат Николай Цонков от БСП размаха от трибуните снимки от проблемия участък и заговори за корупция и некачествена работа по изпълнение на заграждението.

Снимките ми са известни, известно ми е мястото. Може би е необходимо да се даде малко пояснение за какво става въпрос. Да, снимките са истински. Един участък от около 30-40 метра от оградата е отнесен. Участъкът се казва „Дълбок дол”, намира се южно от Сливарово. Това не е далеч от Вълчанов мост - който познава района, а и самото наименование трябва да ви говори, че става въпрос за дълбок дол”, обяви депутатът от групата на Обединените патриоти и лидер на партия НФСБ Валери Симеонов.

„На 28 и 29 ноември точно в този участък се изсипа проливен дъжд. Става въпрос за над 70 литра на кв. метър и това струпване и стичане на огромни количества вода е предизвикало повличане на чакъл, на дървета, отнасяне на пътища - имаме и снимки за това - и съответно отнасяне и на тази част от оградата. За съжаление така ще бъде и занапред. Оградата не е направена около „Александър Невски” на жълтите павета. Тя е направена на изключително насечен терен и вече се работи по възстановяването. Това е важното. Не мога да ви гарантирам, че в бъдеще пак няма да има такива случаи”, заяви още Валери Симеонов.

Оградата е изпълнена, както е по проект. Никой не може да предположи, че стихията ще нанесе поражения. Важното е, че вече са осигурени пари за ремонта, които са на разположение на областните управители. Това бе организирано в кабинета на Валери Симеонов като вицепремиер още през есента на миналата година.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки