Рибен курбан за пациенти и персонал в болница в Пловдив


Рибен курбан за пациенти и персонал в болница в Пловдив
06 Декември 2018, Четвъртък


Чорба има за всеки, който посети УМБАЛ-Пловдив и пожелае да опита от нея, уверяват от здравното заведение

Автор: Десант

Отец Петър и отец Теодосий осветиха повече от 80 кг. риба – шаран, толстолоб и амур, в кухнята на УМБАЛ-Пловдив, съобщиха от здравното заведение. Двамата благословиха празничната трапеза в навечерието на Никулден, когато Православната църква почита Свети Николай Мирликийски Чудотворец.



Рибният курбан бе приготвен днес сутринта и бе раздаден на пациентите, техните близки и персонала в лечебното заведение за телесно здраве и духовна бодрост по молитвите на Свети Николай.

Чорба има за всеки, който посети болницата и пожелае да опита от нея, увери началникът на отдел „Прехрана“ инж. Нина Василева.

Благодарение на изпълнителния директор д-р Аргир Аргиров традицията да се раздава курбан на празника продължава сега и занапред, заявиха отците Петър и Теодосий. Тя се прави за благодарност към светеца от хората в екипа на болницата, които носят неговото име.

Свещениците припомниха част от делата му и подчертаха, че неговият пример и любов са онова, което го поставя толкова високо. Те призоваха присъстващите на освещаването да следват доброто и да помагат на хората в нужда, с каквото могат, защото Бог е любов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки