Не 7, а 4 години ще лежи в затвора Кирил Принца от Несебър. Вижте защо


Не 7, а 4 години ще лежи в затвора Кирил Принца от Несебър. Вижте защо
04 Декември 2018, Вторник


Съдът е постановил бизнесменът, убил свой служител, да заплати на близките на жертвата сума в размер на общо 400 000 лв.

Автор: Янко Крумов

Бургаският апелативен съд (БАС) измени присъда и наложи по-ниско наказание на Кирил Христов - Принца за убийството на готвача Никола К., извършено на 17 април 2016 г. в Несебър.

Магистратите от БАС са преквалифицирали деянието от престъпление по чл.115 
от НК (умишлено лишаване от живот) в такова по чл. 122 ал. 2 от НК (извършено по непредпазливост). Наложеното наказание пък е намалено от 7 г. на 4 г. лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

В останалата част присъдата е потвърдена, съобщават от БАС.

Съдът е постановил Кирил Христов да заплати на близките на Никола сума в размер на общо 400 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди и още 2100 лв. за причинени имуществени вреди.

От БАС припомнят, че Кирил Христов е признат за виновен в това, че на 17 април 2016 г., около 21,50 часа, в гр. Несебър, ул.„Венера“ №11, в лек автомобил „Ауди“, в близост до ресторант „Принц Кирил“, е причинил смъртта на своя служител Николай.К., готвач в ресторанта, прострелвайки го с пистолет марка „Зиг Зауер“.

Подсъдимият е признат за виновен и в това, че на същата дата, около 
20,30 ч., в градината пред заведението е възпроизвел пред свидетели с пистолета си 4 изстрела, насочени към саксия на палмово растение.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест в 14-дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.

(Решението на БАС можете да видите ТУК.)


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки