Данъчни запечатаха хотел с ресторант в центъра на Бургас


Данъчни запечатаха хотел с ресторант в центъра на Бургас
04 Декември 2018, Вторник


При проверка на принципа на тайния клиент не са били издадени касови бележки

Автор: Янко Крумов

Хотел с ресторант в центъра на Бургас бе запечатан за неиздаване на фискални бонове. При проверка на принципа на тайния клиент не са били издадени касови бележки. Обектът ще остане затворен за срок от 20 дни. Принудителната мярка на териториалната дирекция на НАП Бургас е потвърдена от Административния съд.

Екипи на звеното „Фискален контрол“ на НАП започнаха засилено наблюдение и контрол на местата за продажба на риба и рибни продукти. В празничната за Бургас Никулденска седмица целта на данъчните ще бъде оборотите от засилените продажби на риба да бъдат декларирани в реален обем, за да може да бъде заплатен и съответно реалният дължим данък. 

От НАП Бургас изрично уточняват, че контролните действия по никакъв начин няма да попречат на празничната атмосфера, а също и на отбелязването на студентския празник, тъй като заведенията, където ще празнуват студентите също ще бъдат под наблюдение.

Освен физическо наблюдение, данъчните ще извършват и покупки на принципа на тайния клиент. Ще се засича и анализира и информацията, която дистанционно се подава към приходното ведомство от фискалните устройства, а впоследствие ще бъде извършвана съпоставка с предварителните параметри, посочени в счетоводните документи.

В случаите на несъответствия  ще се извършват допълнителни проверки, а при съмнения за умишлено укриване на обороти и ревизии. Във фокуса на засилените контролни действия са и фризьорските салони. В хода на проверките екипите на „Фискален контрол“ установяват висока степен на риск от укриване на данъци от страна на търговските обекти в този бранш. Почти във всеки трети обект при ползване на услуга не се издава касова бележка.

От НАП Бургас напомнят, че касовите бележки трябва да съдържат определени задължителни реквизити, един от които е графичен знак с картата и логото на България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки