Коледният дух завладява България: Вече запалват светлините на елхите


Коледният дух завладява България: Вече запалват светлините на елхите
Снимки: Фейсбук и интернет
01 Декември 2018, Събота




Автор: Десант

Коледното настроение постепенно завладява България. В навечерието на първия декемврийски ден в много градове от страната запалиха светлините на коледните елхи. 

В бало и червено, с над 4000 светещи гирлянди и 40 хиляди метра светодиоздни лампички грейна празничното дръвче в София. В основата му, за радост на децата, са се приютили светещи еленчета.



С пищна заря и много музика грейна елхата в Пловдив. Пищна заря озари небето в този тържествен миг и даде старт на коледните и новогодишни празници в града под тепетата. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.



С мило тържество старт на празничната фиеста бе даден и в Царево, където традиционно празничната украса е издържана основно в синьо и бяло. 



Много останали градове са планирали запалването на коледните светлини за Никулден - като Бургас, Кюстендил, Сливен, Банско, Варна и др. 

Преди това с музика, песни и танци празнично на 3 декември ще грейнат Петрич и Севлиево, а на 5 декември - и Благоевград, Сандански и т.н.

Едни от последните, които ще украсят елхата си са русенци. В Русе това е планирано да се случи навръх студентския празник - 8 декември. Но пък дунавския град още от миналото лято са замисили шоуто да е като за световно - с ефектно осветление, наподобяващо небе, падащи капки, снежинки и бягащи светлини...  За доставката на илюминацията бе обявена обществена поръчка за 120 000 лева с ДДС. Тя включва и изработката на надпис 2019, както и осветен герб на сградата на общината.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки