Шефът на горското стопанство в Силистра хванат с подкуп


Шефът на горското стопанство в Силистра хванат с подкуп
Снимката е илюстративна
29 Ноември 2018, Четвъртък


Искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори

Автор: Десант

В късния следобед на 28 ноември в служебния си кабинет е бил задържан директорът на Териториалното поделение "Държавно горско стопанство" в Силистра инж. Георги Митев, след като поискал и приел дар в размер на 4600 лева подкуп като "такса спокойствие", за да не извърши действия по служба в ролята си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. 

Деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, като директорът на Териториалното поделение "Държавно горско стопанство" е искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори.

Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала обвинение на Георги М. Деянието се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия. С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда.

Провеждат се активни действия по разследването по досъдебното производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра. Те се извършват съвместно с органите на ОД "Полиция" в МВР в града. След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор в Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Георги Митев.

Държавното горско стопанство в Силистра обхваща по-голямата част от землищата на четири общини: Силистра, Кайнарджа,  Ситово и Алфатар.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки