Гора на новородените ще никне край пловдивското село Строево


Гора на новородените ще никне край пловдивското село Строево
Снимка: stroevo.com
29 Ноември 2018, Четвъртък


Вижте каква е идеята на проекта

Автор: Десант

В село Строево, община Марица, обл. Пловдив, одобриха интересен проект - Гора на новородените деца. На проведената общинска сесия на 27 ноември местните старейшини гласуваха сумата от 3000 лв. за проектиране и реализиране на проекта. 

На предварително избрано място в близост до село Строево ще бъдат засаждани дървета, всеки път, когато в населеното място се роди дете. На табелка на конкретното дърво ще бъдат гравирани инициалите и датата на раждане на новото българче.

Идеята е родителите да дарят дърво или да се включат в засаждането на своето „семейно дръвче“.

Първото засаждане ще бъде направено през пролетта, като всеки, който има дете до 16-годишна възраст може да дари или засади дръвче за своята рожба. След това всяка пролет и есен ще бъдат засаждани толкова дръвчета, колкото деца са се родили.

Крайната визия на проекта е да се получи красив парк с алеи, пейки и кошчета, който да бъде едно привлекателно място за отдих и разходка.

Междувременно, от скорошно проучване стана ясно, че село Строево е с едно от най-ниските нивa на фини прахови частици в региона.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
29.11.2018 11:37:25
0
0
NEVEROJTNO POLEZNA I RODOLJUBIVA IDEJ! I S ISKLU4ITELNO POLEZEN EKOLOGI4EN EFEKT!POZDRAVLENIJ ZA SAZDATELITE NA TAZI 4UDESNA IDEJ!I S PREDLOZENIE DA J NAPRAVJT OBSHTONATZIONALNA!USPEX!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки