Заради повреден локомотив сутрешният влак от София още не е пристигнал в Бургас


Заради повреден локомотив сутрешният влак от София още не е пристигнал в Бургас
Снимка: Dnes.bg
29 Ноември 2018, Четвъртък


Заради влошеното време и ремонти има и други закъснения

Автор: Десант

Повреда в локомотива предизвика огромно закъснение на влака от София за Бургас през Пловдив, който трябваше да пристигне в крайната си гара по разписание в 5,53 ч. тази сутрин. 

Композицията все още закъснява с неизвестно време (досега повече от 5 часа) - сочи електронното табло на бургаската гара. От БДЖ няма официална информация за случващото се.



Що се отнася до влошените от вчера метеорологични условия, те също причинихаа различни  закъснения и на влаковете. Що се отнася до обстановката днес, ръководителят на отдел "Организация на превозите" инж. Ивайло Георгиев увери от екрана на БНТ, че движението на влаковете към момента е нормално и повечето се движат по разписание.

Вчерашният влак от столицата за Бургас замина със закъснение от Централна гара София вследствие на обледяване токоснемателя на локомотива, който е трябвало да го обслужи, както и липсата на възможност в момента да бъде подменен с друг. Поради изчакването да бъде осигурен локомотив се е стигнало до закъснение от 192 минути. на композицията. От БДЖ обещават, че ще възстановяи цялата заплатена сума на пътниците, които са се отказали от пътуването си поради нарушеното разписание на влака, а всички останали, които са пътували със закъснение, ще бъдат обезщетени с един билет по маршрут по свой избор.

Георгиев предупреди, че в района на гара Драгичево по маршрута София-Перник се извършва авариен ремонт. По тази причина пътническите влакове могат да закъснеят с до 20 минути.

Затруднено е движението и на влака от Лакатник, който също натрупа закъснение заради проблем с мотрисата. Пътниците ще бъдат превозени със следващите влакове.

Междувременно, закъснение от над 20 минути натрупа и следващият влак от столицата за Бургас, който трябваше да пристигне по обяд в 13,05 ч. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки