Варненец е предаден на съд, крал пари от работодателя си


Варненец е предаден на съд, крал пари от работодателя си
Снимката е илюстративна
27 Ноември 2018, Вторник


За подобно престъпление наказанието е до 8 години затвор, уточняват от Апелативна прокуратура – Варна

Автор: Янко Крумов

30-годишният Мартин П. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за присвояване на пари като длъжностно лице и в условията на продължавано престъпление от магазина, където работел като продавач-консултант.

Подобно престъпление се наказва с лишаване от свобода до 8 години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния и да го лиши от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия.

Младият мъж бил назначен на работа на 18 април 2017 г. В магазина се предлагали цигари и марков алкохол. Още със започване на работа там Мартин започнал да присвоява пари от продажбите.

При закупуване на стока от клиент той я маркирал, оставял парите в касата, но вместо да приключи сметката, изтривал маркираната стока, без да издаде касов бон. По-късно отварял касата и прибирал за себе си пари от продадените, но немаркирани стоки.

На 8 май миналата година продавачка в магазина открила липси на определен вид цигари. Съобщила това на служителя, който отговарял за видеонаблюдението. Така било установено, че Мартин П. продава стоки, без да ги маркира и прибира парите след това.

Извършена била ревизия в магазина. Липсвали 200 кутии цигари на стойност 1040 лева. Подсъдимият признал всичко пред колегите си и повиканите полицейски служители.

Образувано било досъдебно производство срещу него. В хода на разследването обаче Мартин П. не се признал за виновен.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки