Разследват тежка катастрофа със загинал и пострадали бебе и 3-годишно дете


Разследват тежка катастрофа със загинал и пострадали бебе и 3-годишно дете
Снимка: Дарик
27 Ноември 2018, Вторник


Предстои да бъде извършена аутопсия на дядото на двете деца, който е бил зад волана на леката кола

Автор: Десант

Под надзора на Окръжната прокуратура в Разград се провежда разследване на причините и обстоятелствата, довели до тежко пътно-транспортно произшествие с един загинал и четирима пострадали, сред които 7-месечно бебе и 3-годишно дете. Досъдебното производство е образувано по член 343, ал. 4 от НК.

На 26 ноември, около 12,20 ч. е получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на главния път София – Варна, близо до разклона за село Гороцвет.

Товарен автомобил на фирма „Булпесконтрол“ навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в лек автомобил, в който пътували петима души, семейство от Мортагоново. От удара е загинал най-възрастният - 49-годишният водач на колата. Днес ще бъде извършена аутопсия на тялото му.



С тежка черепно-мозъчна травма е 7-месечно бебе, което е транспортирано до варненска болница. 3-годишното дете и майката на децата са настанени в разградска болница. Там е транспортиран и мъжът в семейството, който е в кома. Загиналият е негов баща. И за четиримата пострадали има опасност за живота.

Оцелели са тримата служители на „Булпесконтрол“. Водачът на товарния автомобил е тестван за алкохол, но не е установено наличие.

Действията по разследването продължават.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки