Български турист почина в самолет на връщане от екскурзия в Египет


Български турист почина в самолет на връщане от екскурзия в Египет
Снимката е илюстративна
27 Ноември 2018, Вторник


Найй-вероятно става дума за естествена смърт, но от прокуратурата разследва случая

Автор: Десант

Български турист почина на борда на самолет, пътувал от Египет към България. Някои от пътниците са на мнение, че причината е хранително натравяне в хотела, съобщи "България он ЕР".

На 17 ноември Александрина Панайотова и група българи заминават на екскурзия в Египет, организирана от български туроператор. Първите 7 дни всички нощували в хотел в Хургада, където според Александрина храната била ужасна. И повечето от туристите се хранели извън хотела. Когато всички се преместили в хотела в Кайро, на един от възрастните пътници му прилошало, а лекарите му казали, че имал хранително натравяне.

Мъжът бил стабилизиран от лекарите и качен на борда на самолета за България, но след един час във въздуха се почувствал зле и починал.

“Вследствие на натравянето мъжът беше вдигнал кръвно. Синът му, който го придружаваше, каза: Просто се надяваме да кацнем живи в София”, обяснява Панайотова.

От "Гранична полиция" заявиха, че българският турист, който е на около 65-годишна възраст, е починал от естествена смърт, но все пак от прокуратурата разследва случая. A oт туристическата агенция коментираха, че не са получавали оплаквания във връзка с храната в хотела.

Министерството на туризма съобщи, че проверява туроператорите, организирали екскурзия до Египет. Във връзка с публикации в медиите, ведомството започна действия за установяване на статута на фирмата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Спешна проверка в Националния туристически регистър (НТР) показва, че дружество "Абакс" и фирма "Posoka.com" имат валидна застраховка "Отговорност на туроператорa".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки