Жълт код за опасно време във вторник, в сряда - сняг и студ


Жълт код за опасно време във вторник, в сряда - сняг и студ
26 Ноември 2018, Понеделник


Температурите ще паднат, по-драстично от четвъртък нататък

Автор: Десант

Рязко застудяване се очаква в средата на тази седмица. Врмето ще се определя от циклон, роден отново в Средиземноморието, в комбинация със студен полъх от север. Снеговалежите ще са по-значителни в северната половина на страната. Очаква се снежна покривка около 10 см.

Очаква се и вятър, който в Предбалкана, Горнотракийската низина и Софийското поле ще е до 30-40 км/ч. Температурите до края на деня ще са между 6 и 17 градуса. По-топло ще е в южната половина на страната и по Черноморието.

В планините ще вали сняг над 2000 м, а в по-ниските части - дъжд. Вятърът ще е силен с пориви до 40-50 км/ч. Дневните температури по високите части ще са около нулата, а в ниските - около 9-10 градуса.

От НИМХ обяви жълт код за опасно време във вторник. Ще вали интензивно в най-южните части на страната. Очакваните валежни количества са 25-30 л/кв.м за денонощие.

В Североизточна България и по планинските проходи по-значителна с възможност за снегонавявания и преспи. Температурите ще паднат, по-драстично от четвъртък нататък. Дневните стойности ще са под нулата. Уикендът ще е сух, но студен.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки