"Черен петък" - капан за наивни потребители


"Черен петък" - капан за наивни потребители
26 Ноември 2018, Понеделник


Заради измами в онлайн магазините, от асоциацията "Активни потребители" са създали сайт, на който може да се сравнят цените

Автор: Десант

Детска кукла се оказа по-скъпа в деня на "Черния петък", отколкото преди една седмица. С "намалението" цената й в сайт за онлайн търговия е 261 лв., докато дни по-рано куклата, продавана от същия търговец, е струвала 201 лв.

В друг онлайн магазин същата тази кукла струва 60 лв., показа Нова ТВ.

„Именно затова създадохме сайта, на който може да се сравнят цените. Ще гледаме целогодишно да събираме данните, а не само на „Черен петък”, коментира в „Здравей, България” Богомил Николов от асоциацията „Активни потребители”.

На сайта на Комисията за защита на потребителите всеки може да подава сигнали за нередности при онлайн търговията. Николов уточни, че глобата за некоректните търговци е гарантирана.

„Най-добрата стратегия е да си набележите продукт, който искате. Следите цената му предишните дни и като дойде „Черния петък” ще видите за какво намаление става въпрос. Трябва да гледаме както историята на цената, така и да сравняваме с различни магазини”, посъветва Богомил Николов.

Той припомни, че в 14-дневен срок имаме право да върнем стоката и да получим парите си обратно.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки