Роберт Сингер: Българската православна църква е пример за търпимост


Роберт Сингер: Българската православна църква е пример за търпимост
Снимки: Българска патриаршия
23 Ноември 2018, Петък


Това заяви главният изпълнителен директор на Световния еврейски конгрес по време на среща с българския патриарх Неофит

Автор: Десант

Негово светейшество българският патриарх Неофит се срещна в четвъртък с главния изпълнителен директор и вицепрезидент на Световния еврейски конгрес Роберт Сингер.

Приемът се състоя в сградата на Софийска света митрополия, а в нея участие взеха и Негово високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Светия синод и архимандрид Василий, протосингел на Софийската света митрополия, ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Светия синод.



По време на срещата Роберт Сингер припомни огромната благодарност, която еврейският народ винаги е изказвал и питаел към Българската православна църква, за това, че нейното духовно ръководство се застъпило за българските евреи и ги спасило от смърт.

"Това, което стори Българската църква е пример за прогресивност и истинска любов. Трябва повече да говорим за това на младото поколение", сподели вицепрезидентът на Световния еврайски конгрес.

От своя страна патриарх Неофит добави, че "трябва да обичаме мира и да следваме подир него. Българската църква и българския ни народ е миролюбив, ще отстояваме и ще се борим за мира, за да го постигнем", каза още той.

Според Роберт Сингер православната ни църква е пример за търпимост. "Българската църква знае как да приведе хората към единство", изтъкна още той.

От Светия синод уточняват, че в края на срещата са били разменени пожелания за радост, спокойствие и мир в предстоящите рождественски и новогодишни празници.


В категории: Вяра , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки