Потомък на Левски заслужи прозвището Железен човек на международно състезание по ориентиране


Потомък на Левски заслужи прозвището Железен човек на международно състезание по ориентиране
22 Ноември 2018, Четвъртък


73-годишният инженер Васил Чардаклиев представи България край Босфора в групата на ветераните

Автор: Десант

Организатори и участници в международното състезание по спортно ориентиране, което преди дни се проведе в Истанбул, дадоха прозвището Железен човек на карловеца Васил Чардаклиев, съобщи в. "Марица". 73-годишният инженер, който е родственик на Васил Левски, представи България в групата на ветераните.

Той е участвал и в петте етапа на състезанието и се класира на четвърто място. В надпреварата са участвали отбори от над 25 държави, сред които Румъния, Словакия, Русия, Великобритания, Швеция, Финландия, Казахстан, Турция.

Васил Чардаклиев се занимава със спортно ориентиране от детските си години и досега не е прекъсвал участието си в състезания. Той е сред най-активните деятели на туризма в Карлово, а от учредяването на Националния туристически поход „По стъпките на Апостола” е редовен участник в него. Със своята любов към Балкана родственикът на Левски е запалил много млади хора да участват в похода, да изучават историята на България и да обичат природата.

В края на тези седмица Васил Чардаклиев ще даде рамо на деца и юноши в републиканско състезание по спортно ориентиране, което ще се проведе в Подбалкана от 23 до 25 ноември в Сопот, Карлово и Хисаря.

Маршрутите, които ще изминат участниците започват от възрожденската част на Сопот и се развиват в Боровата гора над града. На 24-ти – е състезанието за купа „Васил Левски 2018” в Карлово. То ще се проведе в полите на Стара планина над Сушица, в местността Райковец. На 25-ти в Хисаря започва битката за купа „Августа 2018”. Тя ще се води в диплите на Средна гора край квартал „Момина баня”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки