Първите думи на Марияна Николова като вицепремиер: Вижте какви ще бъдат нейните приоритети


Първите думи на Марияна Николова като вицепремиер: Вижте какви ще бъдат нейните приоритети
21 Ноември 2018, Сряда


Тя посочи, че теми от значение за нея са здравеопазването и децата: "Интерес за мен представляват и децата, те са нашето злато."

Автор: Десант

"Бях избрана за заместник министър-председател на Република България, един отговорен пост, който изисква продължаване на започнатото по отношение линията на управленската програма на правителството, а също така повишаване доходите на населението - това са мои приоритети, към които ще се стремя".

Това заяви пред журналисти новият вицепремиер Марияна Николова след избора й от Народното събрание.

Работата ми като вицепремиер ще бъде насочена към конкретното изпълнение на програмата на правителството и на приоритетите в коалиционното споразумение, посочи Николова и добави: "Ресорът на отговорност на досегашния вицепремиер беше много отговорен, това са много министерства, държавни агенции. Аз не зная дали той ще бъде потвърден или изменен, това е прерогатив на министър-председателя да реши".

Тя посочи, че теми от значение за нея са здравеопазването и децата: "Интерес за мен представляват и децата, те са нашето злато."

Николова не коментира думите на предшественика си Валери Симеонов към майките на деца с увреждания. "Аз съм майка и към конкретно дете не бих отправила каквито и да било изказвания", допълни тя.

"Считам, че имам подкрепата на кабинета и че ще има приемственост по отношение на последователната политика, която правителството води за изпълнение на управленската програма", коментира Николова. Тя посочи, че номинацията й за поста е от "Обединени патриоти", а мотивите са нейната експертиза и увереността, че ще изпълнява последователно политиката на правителството, приоритетите в програмата и ще спазва законите. "Считам, че ще се справя с отговорността, която не е лека", допълни тя.

Вицепремиерът каза, че преди години е членувала в Софийска адвокатска колегия, не сега. "Никога не съм била телевизионна водеща. Никога не съм членувала в политическа партия", подчерта Николова. На въпрос дали ще се съветва с Валери Симеонов тя каза, че е готова да търси мнението на всеки депутат или министър.

Попитана как ще работи за повишаване на доходите тя отбеляза, че е необходимо да се стимулира икономическата активност. Николова планира поредица от срещи с работодателските организации, със синдикатите и кметовете, за да се дефинира проблематиката по темата.

Николова обясни, че за поста началник на кабинета на Симеонов е имало около 10 кандидати, но е била избрана тя, тъй като имала значителен опит на различни длъжностни нива в структурата на администрацията. "Познавала съм Валери Симеонов като народен представител, но някакви лични или партийни взаимоотношения нямам с него", коментира тя.

Николова не е решила кой ще е началник на нейния кабинет. Тя помоли медиите за толеранс от седмица-две, за да се запознае с ресора си и изрази готовност да отговаря на всякакви въпроси след това.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Iriss
21.11.2018 21:17:05
0
0
Всяко начало е трудно но аз пожелавам успех на новият вицепремиер и нека и се даде време да покаже качествата си.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки