Марияна Николова е избрана за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов


Марияна Николова е избрана за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов
21 Ноември 2018, Сряда


Вижте коя е Марияна Николова

Автор: Десант

Със 116 гласа "за" народните представители гласуваха преди минути оставката на Валери Симеонов като вицепремиер по икономическата и демографската политика и заемането на поста от Марияна Николова. 



Началникът на политическия кабинет на Валери Симеонов Марияна Николова бе предложена за вицепремиерския пост от премиера Бойко Борисов вчера. Нейната номинация днес в Народното събрание представи вицепремиера Красимир Каракачанов. 

Марияна Николова е адвокат по професия, вписана е в Софийската адвокатска колегия. Била е и държавен служител - заемала е различни експертни длъжности в администрацията.

Завършила е и Публична администрация и административни практики в СУ „Свети Климент Охридски“, а също и Право на ЕС. Владее свободно френски и английски език.

Професионалният си път започва като адвокат. След това става юрисконсулт на „Топлофикация” АД. Работи на експертни длъжности в Министерството на държавната администрация и реформа. От 2009 година е главен юрисконсулт в Министерството на земеделието. От 2014 година  е член на Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие”. През 2015 година работи като държавен експерт в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. От 2015 до 2017 година е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита” в НЕК.


В категории: История

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
IZBIRATEL
21.11.2018 12:58:08
0
0
4ESTITO!POZELAVAM I USPEX V RESHAVANETO NA NAI-TEZKITE I TRUDNI PROBLEMI NA BALGARSKATA
NATZIJ-DEMOGRAFSKIJT,DOXODITE I IKONOMIKATA! ZASHTOTO,,RESHENIE,,-IMA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки