Българска настолна игра стана бестселър на родния пазар


Българска настолна игра стана бестселър на родния пазар
20 Ноември 2018, Вторник


Завършилият в Чикаго неин автор Никола Райков остава силно разочарован от американския начин на живот и светоглед и веднага след дипломирането си се завръща в България

Автор: Десант

Само 5 дни след като беше анонсирана, настолната игра „Таласъмски истории“ на българския автор Никола Райков реализира предварителни продажби за над 500 броя и една четвърт от нейния тираж вече е изчерпан. Резултатите са съпоставими с някои от най-популярните световни настолни игри.

Тя е дело на родния детски фантаст и на неговия екип и е частично базирана на изключително популярната му книга-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“, която е носител на 7 награди и номинации и до момента е продала над 10 000 броя на нашия пазар.

„Таласъмски истории“ е семейна кооперативна игра, в която играчите не се съревновават помежду си, а трябва да действат отборно, за да постигнат целта си.

Вълшебният лабиринт от над 500 игрални полета е дело на известната българска художничка Мая Бочева. Той ще ви отведе на приключения из познати и непознати места в 4 игрови зони - Голямата планина, Дълбоката река, Тъмната пещера и Омагьосната гора. Целият проект включва още и 40 игрови карти, 33 специални предмета, 4 таласъмски карти, фигурки и зарчета, борд за отчитане на времето и дори автентична старинна монета и ювелирна торбичка от кадифе.Създателят на играта споделя: „Трябваше да работим с 5 различни производителя, за да реализираме визията ми, така както исках. Вдъхновяващо е да се види с каква ентусиазъм реагират родителите и децата.“

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България.

Той е автор на първите по-рода си приказки-игри "Голямото приключение на малкото таласъмче", "Още по-голямото приключение на малкото таласъмче", "Добросъците" и "Приказка от два свята".

Само за няколко години Райков се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Всичките му книги са налични свободно в електронен вид ТУК.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
4ITATEL
20.11.2018 13:38:39
3
0
NAMIRAM ZA OSOBENNO TZENNA IDEJTA NA AVTORA ZA,,KOLEKTIVNA IGRA,,!TOVA KOETO NI ,,KUTZA,,E IMENNO KOLEKTIVNATA DEINOST-RABOTATA V EKIP!INA4E,KATO,,INDIVIDUALISTI,,SE SPRJVAME DOSTA
DOBRE! BIX PREPORA4AL NA AVTORA DA PRODALZI DA RABOTI V TAZI NASOKA!I MU ZELAJ-NOVI USPEXI!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки