Карта на Созопол взе първа награда на националния конкурс „Преоткриваме България с ГИС“.


Карта на Созопол взе първа награда на националния конкурс „Преоткриваме България с ГИС“.
Снимки: Геопан
19 Ноември 2018, Понеделник


Вижте победителите в отделните категории

Автор: Десант

Юбилейното 20-то издание на Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), организирано от ЕСРИ България, приключи с рекорден брой участници – близо 700 от над 150 организации.

Неговата богата и добре замислена програма събра цвета на  специалистите, които развиват и прилагат геопространствените науки в страната ни. Сред основните й акценти бяха проведената научна конференция,  откритата изложба на съвременна картографска продукция и стари карти и присъствието на водещи специалисти от ЕС и НАТО.

В рамките на форума бяха връчени наградите от националния конкурс за карти „Преоткриваме България с ГИС“.

В категория „Печатна карта“ полковник Иван Инковски - началник на Военно-географската служба и председател на междуведомственото жури на конкурса, връчи първа награда на КАРТГЕО ООД - Троян и ГЕОПАН - Бургас за създаването на първата сертифицирана едромащабна туристическа карта на Община Созопол.



Тя е създадена по инициатива на черноморската община, която беше домакин на 7-та международна конференция по картография и ГИС състояла се през лятото на тази година. Конференцията в Созопол показа недвусмислено нарасналия международен авторитет на българската картографска общност.

Втора награда в категорията получи SAINED за офроуд карта на България.

Отличията за интерактивни карти отидоха при Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ в категория „Пътуване и туризъм“; Български червен кръст в категория „История и култура“; Ваня Стойчева, Софийски университет в категория „Устойчиво развитие“ и образователната инициатива „Космическо училище“ в категория „Образование и наука“.

Наградата за „карта на публиката“ получи Главна дирекция „Гранична полиция“ – МВР.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки